Architectuurfotografie

Hans Makkink heeft ruim 30 jaar ervaring als architectuurfotograaf, portretfotograaf en bruidsfotograaf. Hij reist door heel Nederland om de mooiste foto’s te schieten. Zijn architectuurfotografie kenmerkt zich door frisheid en creativiteit. De foto’s moedigen aan om écht te kijken en even stil te staan bij de aanblik van het gebouw. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gebouw te laten fotograferen waar u speciale herinneringen aan hebt. Ook kunt u Hans inhuren om uw woning te laten fotograferen omdat u deze bijvoorbeeld te koop wilt zetten. Hans Makkink denkt altijd met u mee om vorm te geven aan uw ideeën en wensen.

Architectuurfotografie van elk type gebouw

Hans Makkink maakt creatieve foto’s van elk soort gebouw. Of u nu op zoek bent naar foto’s van glanzende moderne architectuur of historische kerken en grachtenpanden. Moderne architectuur biedt interessante mogelijkheden voor een intrigerend lijnenspel en abstracte vormen, terwijl historische gebouwen zich mooi laten vangen in de sfeer die ze uitstralen. Het beste moment voor architectuurfotografie is vaak tegen zonsopkomst en zonsondergang. Het licht is zachter dan gedurende de dag, en door de laag staande zon kan Hans ook de kleuren van de zon in de gebouwen vangen. Zeker bij het fotograferen van moderne architectuur geeft hij zo een warm contrast aan de foto. Afhankelijk van uw eigen wensen kunt u kiezen voor een fotoshoot op het moment van de dag dat u het beste uit komt.

Spelen met compositie

Door te spelen met compositie krijgt u de meest interessante foto. Hans Makkink verkent het gebouw dat u wilt laten fotograferen door hier omheen te lopen en de beste hoek te ontdekken. Door vanuit een hoek te fotograferen krijgt een gebouw meer diepte. Ook kan er gespeeld worden met het standpunt. Een kathedraal ziet er bijvoorbeeld imposant uit vanuit een laag standpunt. Ook kan er een stukje omgeving en context in de foto verwerkt worden, bijvoorbeeld als er een prachtige tuin bij het gebouw ligt. Zo krijgt de kijker door de foto’s een goed idee hoe het gebouw er precies uitziet.

Professionele nabewerking

Uw foto’s worden na de fotoshoot, die op iedere plek in Nederland uitgevoerd kan worden, vakkundig bewerkt door Hans. Foto’s kunnen altijd een beetje nabewerking gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld de uitsnede aangepast worden om de compositie nog beter tot zijn recht te laten komen. Ook zorgen aanpassingen in de witbalans, het contrast en de scherpte voor een nog mooier eindresultaat. Hans Makkink maakt kleine aanpassingen aan de foto’s om deze merkbaar te verbeteren, voor een professioneel resultaat. U kunt er bijvoorbeeld zelf voor kiezen om alle foto’s in kleur te krijgen, of juist in zwart-wit.

Prachtige foto’s voor een uitstekende prijs

De architectuurfotograaf Hans Makkink maakt originele, professionele en creatieve architectuurfoto’s voor een goede prijs. Bekijk hierboven een deel van zijn werk om een impressie te krijgen van de stijl. De fotoshoot verloopt in overleg met u, zodat de foto’s voldoen aan uw wensen. Wilt u meer informatie of een fotoshoot inplannen? Bel naar 0573-257135 of stuur een e-mail om te informeren naar de mogelijkheden. Ook kunt u binnenlopen in onze winkel in Lochem voor vragen of het maken van een afspraak. Onze winkel is geopend van van dinsdag tot en met zaterdag.